Fem gode råd til studiestart

To bioanalytikeruddannelser har studiestart i februar. Her er fem gode råd til de kommende studerende ...

Nyhed

Skal du starte på bioanalytikeruddannelsen enten i februar eller til sommer, så får du her fem gode råd til studiestart:

  1. Køb nogle gode sko til klinisk uddannelse (praktik).
    Mange bruger sandaler, løbesko eller lignende. Det vigtigste er, at det er sko, du kan have på i mange timer. Den første periode i klinisk uddannelse (praktik) er i løbet af første semester.
  2. Få fat i en kittel med korte ærmer. Nogle skoler og arbejdspladser tilbyder udlån, men ikke alle.
  3. Forbered dig på og læs eventuelt op på kemi, biologi og matematik, som fylder relativt meget på bioanalytikeruddannelsen.
  4. Køb bøgerne på pensumlisten til 1. semester.
    Som medlem af Danske Bioanalytikere får du rabat og fri fragt hos Saxo.com, som måske også har din pensumliste. Det vigtigste derudover til skoletasken er skriveredskaber, en notesbog og lommeregner.
  5. Hvis du allerede har fået adgang, så tag et kig på skolens intranet, hvor der kan være nyttig information om studiestart, første dag, introtur mv.

De fem gode råd kommer fra kommende kolleger og tidligere bioanalytikerstuderende.

Der er fem steder i landet, hvor man kan studere til bioanalytiker. På Professionshøjskolen Metropol og VIA UC er der studiestart til februar 2018:

Tjek også www.dbio.dk/stud, hvor du kan melde dig ind i fagforeningen, som giver dig en masse fordele som studerende.

Blandt andet bioanalytikernes fagblad i postkassen 11 gange årligt, fri fragt hos Saxo.com, hjælp til studiejob, mulighed for at søge legater og deltage i forskellige arrangmenter. Kontingentet for studerende er 41 kroner om måneden, og det opkræves kvartalsvis - altså hver tredje måned.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk