03-12-2018

En god trekant: Kommende bioanalytiker, sygeplejerske og ergoterapeut vinder idepris

Fem studerende fra Professionshøjskolen Absalon, herunder en bioanalytiker, har vundet idékonkurrencen for Videregående Uddannelser ved Danish Entrepreneurship Award 2018. De fem studerendes ide er en såkaldt ”klog flaske”, som kan hjælpe mod dehydrering.

Af Niels C. Jensen, journalist

idevu.jpg

”Det var helt vildt, og vi var meget overraskede over at vinde.”

”Vi har udviklet idéen til at helt særlig drikkeflaske med en indbygget chip, der kan hjælpe sundhedspersonale med at aflæse ældres væskeindtag og muligvis også gøre den ældre opmærksom på, at de ikke drikker noget med lyd eller lys..” lyder det fra den tværfaglige gruppe fra Professionshøjskolen Absalon.

6700 innovative unge var torsdag den 15. november samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2018.
 
PH Absalon havde sendt en gruppe fra det tværfaglige internationale semester Innovative Health Solutions for sundhedsuddannelser til Fredericia for at præsentere deres ide om en særlig drikkeflaske med en chip til ældre, der har problemer med dehydrering.
 

Fem studerende tre uddannelser

Gruppen bestod af fem studerende fra sygeplejerske-, bioanalytiker- og ergoterapeutuddannelserne. Og netop kombinationen af de tre uddannelser og den gode ide sikrede gruppen førstepladsen og 10.000 kr. fra Otto Bruuns Fond.
 
Olga Nygreen (bioanalytikerstuderende), Pia Poulsen, Zoe Thiny, Huyen Nguyen Ngoc og Simone Britta Søndergaard Larsen læser på det tværfaglige internationale semester ’Innovative Health Solutions (IHS) på PH Absalon.
 
”Vi er en gruppe med deltagere fra Belgien, Vietnam og Danmark, og vi har kunne bruge hinandens styrker og svagheder i denne arbejdsproces,” lyder det samlet fra gruppen.
 

Største konkurrence til Danish Entrepreneurship Award

Idékonkurrencen er awardens største konkurrence med omkring 2000 deltagere. Konkurrencen er for unge fra grundskolen, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser, som hylder alle gode idéer. Deltagerne bliver bedømt på både skriftlig idébeskrivelse og pitch af dommerne fra erhvervslivet.
 
Danish Entrepreneurship Award 2018 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.
LinkedIn Email Twitter