Efter arbejdsmiljø-påbud i Esbjerg: Problemerne skal løses uden nye ansættelser

KBA på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg har i november indsendt en handleplan til Arbejdstilsynet. Men ifølge tillidsrepræsentanten løser planen ikke afdelingens problemer.

Nyhed
arbejdsmiljo_illustration4
Illustration: Louise Sylvester

Af Jytte Kristensen, fagbladsredaktør

Arbejdstilsynet pålægger Klinsk Biokemisk Afsnit på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, at de skal ”forebygge, at stor arbejdsmængde og tidspres i arbejdet på Biokemisk Afsnit, Sydvestjysk Sygehus, forringer medarbejdernes sikkerhed og sundhed”. Påbuddet skal efterkommes senest den 1. november 2016.

Afdelingen har udarbejdet en plan for, hvordan presset på bioanalytikerne skal nedsættes.

Handleplanen beskriver ændringer af konkrete arbejdsgange og øget kommunikation og stresshåndtering.

Der skal bl.a. omorganiseres, så blodprøvetagningsrunderne  ligger mere jævnt over dagen i stedet for i pukler.

Nyt køstyringssystem i ambulatoriet skal hindre lang ventetid, ligesom patienter skal informeres bedre om mulig ventetid, og der skal være flere medarbejdere i aftenvagten, når der er mest travlt.

Kommunikationen i afdelingen skal forbedres, og ledelsens opbakning skal italesættes, ligesom der skal fokus på anerkendelse af problemstillinger.

Ansættelse af flere medarbejdere er ikke en del af planen.

TR: Der skal mere til

Tillidsrepræsentant Rikke Sørensen anslår, at der skal mere til for at løse afdelingens problemer.

”Punkterne i planen er ikke tilstrækkelige til at skabe et miljø mellem medarbejderne, så vi kommer tilbage til et arbejdsmiljø, hvor vi kan tage hånd om hinanden.

Medarbejderne har ikke været inddraget i arbejdet med planen, og det er en fejl. Ledelsen skal bruge os og vores erfaringer aktivt, for hvis vi er 100, der trækker i den rigtige retning, er det jo bedre end tre, der trækker,” mener Rikke Sørensen.

Tilsyn kan forkaste handleplan

arbejdsmiljo_illustration2

Hvis Arbejdstilsynet vurderer, at tilbagemeldingen er utilstrækkelig til at løse arbejdsmiljøproblemet,

anmeldes et kontrolbesøg, hvor det konkrete arbejdsmiljøproblem undersøges på ny.

Besøget kan ende med, at Arbejdstilsynet vurderer, at der fortsat er overtrædelser af arbejdsmiljøloven. Så udstedes et fornyet påbud. Hvis Arbejdstilsynet vurderer, at arbejdsmiljøproblemet er løst, og påbuddet efterkommet, kan tilsynet vælge at give arbejdspladsen en skriftlig vejledning i arbejdsmiljøemner, de med fordel kan arbejde med.

En sådan skriftlig vejledning indikerer ikke en overtrædelse af arbejdsmiljøloven og kræver ikke tilbagemelding fra virksomheden. Et påbud eller en vejledning inden for det psykiske arbejdsmiljø udløser et nyt tilsyn inden for 12 måneder. Her vurderes arbejdsmiljøet på ny.

Særligt benyttede sider på dbio.dk