Det skal du huske, når du søger job i Grønland

I Grønland mangler de erfarne bioanalytikere. Du kan blive den næste, der får en kæmpe oplevelse og udfordret din faglighed i det kolde nord. Her får du fem gode råd, til hvad du skal overveje, inden du tager afsted.

Nyhed
Byen Qaqortoq (2)
Den storslåede natur er også en del af pakken, hvis du får et job i Grø​nland. Foto: Bolette Rasmussen.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Af Kir Klysner, journalist​​​​

Jobmulighede​r 

  • Der er mulighed for at arbejde som bioanalytiker på fx et af de fem regionssygehuse på kysterne og centralsygehuset Dronning Ingrids Hospital i Nuuk. Du skal have erfaring som bioanalytiker, hvis du skal arbejde andre steder end i Nuuk. 

Rejse og bolig 

  • Det vil fremgå af stillingsopslaget, om der følger en bolig med, men det gør der typisk. Du vil også blive tilbudt rejse, evt. også til din familie. Der er mulighed for at få betalt ekstra bagage og flytning af dine ting ved længere ophold. 

Skat og forsikringer​

  • Husk at undersøge dine skatteforhold inden afrejse. Der er særlige regler for, om du arbejder mere eller mindre end et halvt år. Husk også at tale med dit forsikringsselskab om opholdet i Grønland. 

Sprog​

  • Der er mange grønlændere, som snakker dansk, men det er også nødvendigt at have tolke tilknyttet sygehusene. Desuden forsøger man at gøre sådan, at man arbejder sammen med en bioanalytiker i kystbyerne, der kan snakke grønlandsk.

Kom afsted

Læs også: Bioanalytiker på dybere vand i Grønland​

Særligt benyttede sider på dbio.dk