"Det haster med en plan for færdigvaccination af sundhedspersonalet"

Vaccinen fra Astra Zeneca fjernes fra vaccinationsprogrammet.

Nyhed

​​​​​​ Af Jytte Kristensen, fagbladsredaktør

katjawienman

”Jeg er glad for, at Sundhedsstyrelsen i dag har meldt klart ud, at vaccinen fra Astra Zeneca ikke længere skal bruges i vaccinationsprogrammet. Undersøgelser har vist, at mistanken om sjældne, men alvorlige bivirkninger er reel, og derfor er det det helt rigtige at gøre at stoppe brugen af vaccinen”, siger næstformand i Danske Bioanalytikere Katja Wienmann Bramm.

Astra Zeneca vaccinen har i vidt omfang været brugt til vaccination af sundhedspersonale, og rigtig mange bioanalytikere har fået deres første stik med netop den vaccine. Katja Wienmann Bramm efterlyser derfor en plan fra Sundhedsstyrelsen for, hvordan de bliver færdigvaccinerede.

”I dbio har vi allerede fået de første henvendelser fra bioanalytikere, som er rådvilde og frygter, at de nu kommer bag i køen. Bioanalytikere og andet frontpersonale skal hurtigst muligt vaccineres, sådan som det jo også hele tiden har været planen, fordi de er særligt udsatte for smitte med Covid-19”, siger Katja Wienmann Bramm.

”Jeg ved, at Sundhedsstyrelsen er helt enige i, at vi skal passe særligt på sundhedspersonalet, og derfor forventer jeg, at vi meget snart får en køreplan for, hvornår de kan blive færdigvaccineret”.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at alle bookede tider og invitationer til vaccination med vaccinen fra AstraZeneca bliver aflyst. De personer, der har modtaget 1. vaccination med AstraZeneca, vil senere modtage tilbud om vaccination med en anden vaccine.

Det Europæiske Lægemiddelagentur EMA har konkluderet, at der sandsynligvis er en sammenhæng mellem blodpropper og AstraZenca vaccinen. Du kan læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.​

Særligt benyttede sider på dbio.dk