Det er stadig muligt at blive vaccineret for influenza

Selvom flere arbejdspladser er løbet tør for vacciner, er det stadig muligt at blive vaccineret for influenza. Det kræver dog, at du kontakter dit lokale apotek eller egen læge.

Nyhed

Af Sanne Jensen, arbejdsmiljøkonsulent

Pudse næse 690 bred

I år har der, på grund af covid-19, været ekstra stor efterspørgsel på influenzavaccination. Det har betydet, at nogle af dbio’s medlemmer har oplevet at gå forgæves, når de har forsøgt at blive vaccineret på deres arbejdsplads.

Flere hospitaler har nemlig været nødt til at prioritere hvilke personalegrupper, der tilbydes vaccinen, fordi de ikke har kunne få leveret vacciner nok.

Hvis du befinder dig i en risikogruppe, eller føler dig utryg, og endnu ikke er blevet vaccineret, så undersøg om dit lokale apotek eller egen læge har vacciner til rådighed. 

dbio har været i kontakt med et par apoteker i Hovedstaden og i Midtjylland, der fortæller, at de tilbyder influenzavaccination til sundhedsfagligt personale og risikogrupper, helt gratis, så længe de kan skaffe vacciner. 

Nødvendig prioritering i regionerne

Alle hospitaler i alle regionerne tilbød i første omgang alt personale influenzavaccination, men på grund af den store efterspørgsel, har man været nød til at prioritere influenzavacciner til særlige personalegrupper.

Det er forskelligt fra region til region, hvordan der prioriteres, og det kan også være forskelligt fra hospital til hospital. I Region Hovedstaden er det f.eks. bioanalytikere med tæt patientkontakt på diagnostiske afdelinger og klinisk personale på intensivafdelinger, der tilbydes vaccinen.

Find ud af, hvad der gælder på din arbejdsplads, og ellers kan du kontakte dit lokale apotek eller din egen læge, hvis du vil have vaccinen for influenza.  

Særligt benyttede sider på dbio.dk