Del din løn på kvindernes kampdag

Ny kampagne skal sætte fokus på ligeløn. Bag kampagnen står Danske Bioanalytikere sammen med en række andre faglige organisationer. På Kvindernes Internationale Kampdag er der bl.a. ”lønfest” i København, hvor du kan deltage.

Nyhed
DelDinLon

Organisationerne bag kampagnen opfordrer medlemmer til under hashtagget #deldinløn at debattere ligeløn og evt. dele, hvad de får i løn på de sociale medier. 

Tal fra Danmarks Statistik viser, at kvinder på tværs af brancher i gennemsnit tjener 13,2 procent mindre end mænd. Også når man sammenligner mænd og kvinder med lige lange uddannelser, er det skævt. 
 
Derfor sætter Danske Bioanalytikere og 37 andre faglige organisationer nu fokus på ligeløn med kampagnebudskabet #deldinløn.

Organisationerne lægger op til åbenhed om løn. Opfordringen lyder, tal højt om det og del historier, erfaringer og gode råd med hinanden på arbejdspladsen og eventuelt også på de sociale medier under hashtagget #deldinløn.  
 
Som et led i kampagnen afholdes en konference om ligeløn på Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts 2018.

Samme dag er der også et gratis og åbent arrangement​ for alle interesserede medlemmer af Danske Bioanalytikere og de andre faglige organisationer  i København kl 16.00 til 19.30. Her taler bl.a. Kirsten Precht og Kenn Warming fra Institut for Menneskerettigheder om åbenhed om løn på arbejdspladserne, og Det Kønne Kartel sørger senere for musikken.

Det er gratis at deltage, men det kræver tilmelding. Tilmeld dig her.

Du kan også følge kampagnen på Facebook.

Særligt benyttede sider på dbio.dk