De nominerede til dbio-prisen 2018: Se listen

I forbindelse med dbio's kongres uddeles dbio-prisen 2018, der er på 20.000 kr. dbio-prisen uddeles til den eller de medlemmer, som har gjort en særlig indsats for at forbedre fagets anseelse. dbio har modtaget otte indstillinger til dbio-prisen 2018.

Nyhed

Af Niels C. Jensen, journalist

dbio-prisen uddeles til den eller de medlemmer, som har gjort en særlig indsats for at forbedre fagets anseelse. Den særlige indsats kan for eksempel bestå i at have taget initiativ til forskning eller udvikling i professionen eller ved at have medvirket til at øge den faglige bevidsthed blandt kollegaerne.
dbio har modtaget otte indstillinger til dbio-prisen 2018. Følgende er blevet indstillet:

  1. Kirsten Hartmann, bioanalytiker underviser, klinisk patologi, OUH
    Indstillet af bioanalytikerstuderende Malene Tofteng, for hendes evne til at undervise
  2. Trine Frisgaard Kristensen, bioanalytiker, kl. biokemi, Regionshospitalet Nordjylland
    Indstillet af bioanalytiker/TR Kirsten Johansen, for at være initiativtager til forældreinddragelse i forbindelse med blodprøver på børn.
  3. Lene Jakobsen, afdelingsbioanalytiker, KIBA, Vejle sygehus
    Indstillet af Anna Petersen, for i samarbejde med gadesygeplejerske og misbrugscentret i Vejle at udvikle det særlige og mindre smertefulde stik for misbrugere i forbindelse med blodprøvetagning.
  4. Maja Lis Dybendahl Halkjær, laboratoriekoordinator, Steno Diabetes Center
    Indstillet af Allan Flybjerg, Centerdirektør og klinisk professor Steno Diabetes Center, for at have været igangsætter og stået i spidsen for en befolkningsundersøgelse i Grønland på 20. år.
  5. Ulla Saaby Steffensen, bioanalytiker, kl. biokemisk afdeling, Holstebro og Herning sygehus
    Indstillet af Ida Linde, lektor ved bioanalytikeruddannelsen VIA, for at være indbegrebet af diagnostisk samarbejdspartner, hun åbner døre og ser nye veje. Hun gør professionen positivit bemærket i samarbejde med andre professioner og sektorer samt i politiske forår. Konkret nævnes hendes arbejde som DSP i akutmodtagelsen samt Holstebroprojektet.
  6. Ulla Saaby Steffensen, bioanalytiker og Karina Willemoes Ladefoged, chefbioanalytiker, kl. biokemi, Holstebro og Herning sygehus
    Indstillet af Regionsbestyrelsen dbio-Midt, for projektet: "Diagnostisk indsats i det borgernære sundhedsvæsen", hvor de har udviklet et projekt som er blevet til et formelt og blivende samarbejde mellem akutteams og kl. biokemi i Holstebro og Struer kommuner. Flere kommuner er måske på vej. Regionsbestyrelsen har brugt disse resultater i forbindelse med input til de kommende høringssvar.
  7. Sofie Gry Pristed, bioanalytiker, can. scient. san og forsker, psykia​trien, Aalborg Universitetshospital
    Indstillet for at være blevet udvalgt og optaget blandt mange på et uddannelsesforløb indenfor klinisk forskning og epidemiologi: "The Global Clinical School Research Training Program" på Harvard Medical School.
  8. Margrethe Sønderskov Christensen og Helle Dahl Engelsted, blodprøver og biokemi, AUH
    Indstillet for at implementere et nyt "opgavesystem" til at bestilling af blodprøver, der har betydet helt nye arbejdsgange, da akutte prøver nu ikke tages med faste intervaller, men ud fra det mest optimale tidspunkt for patienten.
153461_Kongres2018_banner1_690

Særligt benyttede sider på dbio.dk