De demonstrerer for ligeløn hver tirsdag. Og bioanalytikere er mere end velkomne

Under titlen ”Tjenestemandstirsdage. Slut med 1969” mødes repræsentanter for kvindedominerede fag hver tirsdag på Christiansborgs Slotsplads i København. Den første bioanalytiker blev budt varmt velkommen.

Nyhed
Skrevet af
Jytte Kristensen, fagbladsredaktør
lotte_demo_web tjenstemandstirsdag

"Jeg hankede op i skiltet med bloddråben, tog den gule regnjakke på og drog afsted til Christiansborg”, fortæller regionsformand for dbio-Hovedstaden Lotte Christensen.

”Vi demonstrerer, fordi vi vil holde politikerne fast på deres ansvar for, at der bliver gjort noget ved den uretfærdige lønindplacering for de kvindedominerede faggrupper”, siger Vibeke Kline Lange Frost.

Hun er med i den græsrodsgruppe, som hver tirsdag eftermiddag møder op til demonstration på Christiansborgs Slotsplads, og hun ser meget gerne deltagere fra alle de faggrupper, der er berørt af det politisk skabte lønefterslæb. Herunder bioanalytikerne.

Hun bemærker, at der sidste tirsdag også var mødt en bioanalytiker op på slotspladsen.

”Jeg er så glad for, at der er flere der vil være med, så vi kan stå sammen, og vores initiativ kan brede sig ud”, konstaterer hun.

Udspringer af borgerforslag om ligeløn​​

Vibeke Kline Lange Frost er sygeplejerske og en af forslagsstillerne bag det borgerforslag, som kræver at Tjenestemandsreformen fra 1969 ophæves. En reform som betød, at de kvindedominerede fag lønmæssigt blev indplaceret lavere end sammenlignelige mandefag i det offentlige, og derfor den dag i stadig har et lønefterslæb.

Forslaget fik på blot 9 dage 50.000 stemmer og skal dermed behandles i Folketinget. Tirsdagsdemonstrationerne skal være med til at holde gryden i kog og få politikerne i tale.

”Vi har sendt en invitation til samtlige 179 folketingsmedlemmer til at gå i dialog med os og møde os på pladsen foran Christiansborg”, fortæller hun. 

Flere politikere har allerede benyttet sig af muligheden. På den første demonstrationsdag tirsdag den 13. april dukkede repræsentanter fra Enhedslisten, SF og Radikale Venstre op til en snak med deltagerne. 

Regionsformand med bloddråbe med på pladsen​

”Jeg hankede op i skiltet med bloddråben, tog den gule regnjakke på og drog afsted til Christiansborg”, fortæller regionsformand for dbio-Hovedstaden Lotte Christensen, som var blevet kontaktet af græsrodsinitiativet for Tjenestemandstirsdage.

”Jeg synes, at det er et vigtigt initiativ, og jeg har også støttet borgerforslaget om ligeløn”, forklarer hun. 

Der er ingen bioanalytikere blandt forslagsstillerne til borgerforslaget eller i græsrodsgruppen, og for Lotte Christensen var det derfor magtpåliggende at vise, at ”vi bioanalytikere er her også”, som hun siger. 

”Vi skal selv vise, at vi er her”​

”Vi kan ikke regne med, at andre husker at nævne os, men vi har fuldstændig samme lønmæssige udfordring, som de andre faggrupper i initiativet. Derfor skal vi også deltage i demonstrationerne og gøre opmærksomme på os,” understreger regionsformand Lotte Christensen. 

Som i øvrigt blev både bemærket og nævnt, da initiativgruppen fortalte deltagerne i demonstrationen, hvilke faggrupper, der var til stede.

Særligt benyttede sider på dbio.dk