Danske Regioner: Bioanalytikere skal anerkendes for deres vigtige og uundværlige rolle

Fire dage gik der inden Danske Regioner fik rettet et facebook-opslag, som benævnte bioanalytikere som "laboranter" og "medarbejder". "Selvfølgelig skal bioanalytikere anerkendes for deres vigtige og uundværlige rolle i forhold til COVID-19 prøver."

Nyhed

​​ Af Niels C. Jensen, journalist

"På Danske Regioners Facebook-side har der i starten af påskehelligdagene været et opslag om, hvordan en coronatest foregår. Der var bioanalytikerne ikke kommet med. Påsken er kommet i vejen for, at de faglige medarbejdere i Danske Regioner hurtigt kunne få tjekket billede og tekst," og fortsætter:

"Mange faggrupper gør en kæmpe indsats, og selvfølgelig skal bioanalytikere anerkendes for deres vigtige og uundværlige rolle i forhold til COVID-19 prøver. Opslaget er nu rettet."

Det sker på baggrund af, at arbejdsgiverorganisationen Danske Regioner nu - efter fire dage - har rettet et facebook-opslag med titlen "Hvordan foregår en coronatest", som fik flere bioanalytikere til at kontakte Danske Regioner angående deres fejlbehæftede facebook-opslag.

Læs også: Facebookstorm mod Danske Regioner giver resultat​

Danske Regioner beklager på deres facebook-side, at de i det oprindelige opslag ikke havde fået vigtige faggrupper med, og takker de mange, der har gjort dem opmærksom på fejlen.

Ny tekst og ny tegneserie

I facebook-opslaget er både tekst og tegneserie-grafik blevet opdateret. De to centrale sætninger, der før omtalte "laboranter" og "medarbejder" er nu ændret til "bioanalytiker". Se hele facebook-opslaget her.

Den nye opslagstekst indeholder bl.a.

🥼Bioanalytikere oprenser, isolerer og opformerer virusmaterialet

🤓En bioanalytiker tolker og kvalitetssikrer resultatet 

Den nye tegneserie-grafik kan ses herunder.

dr_ny_grafik_web

Særligt benyttede sider på dbio.dk