19-12-2019

Danske Bioanalytikere vil være en del af den grønne omstilling og Broen til fremtiden

På seneste hovedbestyrelsesmøde vedtog man, at Danske Bioanalytikere skal være en del af klimaalliancen Broen til fremtiden. Broen til fremtiden er et netværk bestående af grønne og sociale bevægelser, faglige organisationer samt forskere.

Af Niels C. Jensen, journalist

Organisationerne bag Broen til fremtiden vil skabe forståelse for nødvendigheden af en grøn og retfærdig omstilling blandt deres medlemmer og sammen med medlemmerne.

 

Danske Bioanalytikere skal være en del af klimaalliancen Broen til fremtiden. Det besluttede hovedbestyrelsen på sit seneste møde i november.

 

 

Broen til fremtiden er et netværk bestående af grønne og sociale bevægelser, faglige organisationer samt forskere. Blandt andre Lægeforeningen, FOA, Danmarks Naturfredningsforening og Greenpeace er med.


Målet er et CO2-neutralt Danmark baseret på 100% vedvarende energi senest i 2040 - skabt ved hjælp af en socialt ansvarlig og retfærdig grøn omstilling.


Organisationerne bag Broen til fremtiden vil skabe forståelse for nødvendigheden af en grøn og retfærdig omstilling blandt deres medlemmer og sammen med medlemmerne.


Kongresforslag: Bæredygtig profil

På kongressen i dbio i 2018 ved man iøvrigt et forslag med titlen ”Bæredygtig profil”:


”Der henstilles til, at dbio fremadrettet sætter fokus på en bæredygtig profil, herunder hvordan dbio arbejder i en CO2-reducerende og miljøvenlig retning.”


Det har sat gang i en række initiativer, hvor man blandt andet forholder sig til miljø- og klima, når der indkøbes medlemskalendere, tryk af fagblade mv. og nu altså også en indsats i det nye klimainitiativ.'

 

Vi skal også kigge indad

Ruth Szöke Skovgaard, Regionsnæstformand i dbio-Midtjylland, var en af forslagsstillerne, og hun glæder sig over, at dbio nu bliver en del af klimaalliancen Broen til fremtiden.

 

"Jeg synes, det er rigtig dejligt, at min fagforening deltager aktivt i ”Broen for fremtiden”. På den måde kan vi ved fælles hjælp nå længere ud og være med til at påvirke vores allesammens klima. Vi står nu engang stærkest, når vi står sammen med andre og med samme fokus."

 

"Samtidig synes jeg, at det er rigtig dejligt, at vi igennem Broen for fremtiden får redskaber til at kigge indad i egen forening, og se hvordan vi kan gøre det bedre end i dag i forhold til en bæredygtig profil."

LinkedIn Email Twitter