Dansk præg på nordisk bioanalytiker-kongres

Faglig chef i Danske Bioanalytikere, Jane Fyhn, har sendt et stemningsbillede fra NML-kongressen i Island.

Nyhed

Af Jane Fyhn, faglig chef

Nyhedsbillede_NML

61 danskere deltager på NML-kongressen i Island. Fra dbio deltager Bert Asbild, Martina Jürs, Solveig Dein Kjeldgaard og Jane Fyhn. Foto: Martina Jürs og Solveig Dein Kjeldgaard.

Det har været overraskende at komme til Island og erfare, at hele 428 bioanalytikere er samlet fra Norden til faglig kongres. Og af disse udgør danskerne 61. Danskerne kommer fra hele landet, forskellige specialer og fra såvel den kliniske- som undervisningsverden indenfor bioanalytikerfaget.

NML kongressen åbnede i dag med et flot fagligt program med 4 spor. Sessionerne som der er 22 af omhandler de klassiske emner som; hæmatologi, mikrobiologi, patologi, immunologi, blodbanken, kl. Biokemi, poct, genetik.

Men også et studenterforum er traditionen tro en del af programmet. dbio deltager for 2. gang med 2 studerende. Studenterforum er et forum, hvor studerende fra Norden arbejder med et specifikt emne, og denne gang er det fagets fremtid.

100 bidrag til Island

I studenterforum indgår dbio's næstformand Martina Jürs i arbejdet, hvor hun bl.a. bidrager med dbio' arbejde på området, men også facilitere gruppearbejdet blandt de studerende.

Islændingene har modtaget over 100 abstract til både poster og frie foredrag. Ialt er 56 poster repræsenteret på kongressen og 28 frie foredrag, heri blandt mange danske bidrag. De frie foredrag indenfor patalogien har danskerne specielt 'sat' sig på, hvor 4 ud af 7 foredrag præsenteres af danskere.

Plenum sessionerne er præget af emner, der i højere grad går på tværs af faget og et af emnerne er ebola, hvor vores egen Marianne Ejsing er blevet bedt om at fortælle om hendes 7 uger i Sierra Leone.

Et andet emne er den kommende europæisk Master for bioanalytikere, der formodentlig starter op med sine første studerende her til efteråret.

Alt i alt en kongres med et rigtigt stort dansk islæt!

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk