14-05-2020

Da sundhedsministeren kom forbi: ”Vores bioanalytikere løfter et kæmpe arbejde”

Efter gårsdagens melding om, at der er flere hænder på vej til de mikrobiologiske laboratorier rundt om i landet, var sundhedsministeren i dag på besøg hos bioanalytikerne på Odense Universitetshospital.

​​​Af Niels C. Jensen, journalist
web_magnusogmartinaOUH.png 

”Sundhedsministeren var meget spørgende og nysgerrig både ift. hvor mange prøver, vi analyserer, hvilke maskiner vi anvender, og også hvordan det egentlig er for os bioanalytikere,” fortæller Anne Juhl Madsen.​

401.231 tests og analyser for coronavirus er blevet udført på landets sygehuse og hospitaler landet over i de seneste måneder. Det har medført travlhed, mangel på udstyr, masser af overarbejde og nye rutiner.

I dag har sundhedsminister Magnus Heunicke så været på besøg på Klinisk Mikrobiologisk afdeling på Odense Universitetshospital for selv at få syn på sagen og blive lidt klogere på bioanalytikernes arbejde. På twitter skriver ministeren selv følgende om besøget:

”Vi skal teste mere, siger vi politikere. Hvem er “vi”, der indtil nu har analyseret 400.000 test? Det er vores bioanalytikere, der løfter et kæmpe arbejde. Tak til @dbiodk for at vise afdelingen på @OUHhospital. Imponerende kæmpe indsats, stor fleksibilitet og berettiget stolthed.”

TR: Han fik en forståelse af, der skal gøres noget

Anne Juhl Madsen, der er tillidsrepræsentant på Klinisk Mikrobiologisk afdeling, var selv med på rundvisningen og oplevede en minister, der var oprigtig interesseret i bioanalytikernes arbejde.

”Sundhedsministeren var meget spørgende og nysgerrig både ift. hvor mange prøver, vi analyserer, hvilke maskiner vi anvender, og også hvordan det egentlig er for os bioanalytikere,” fortæller Anne Juhl Madsen og fortsætter:

”Jeg tror, at han fik en forståelse af, at der skal gøres noget, og at der virkelig er pres på ude på laboratorierne.”

På et møde med Danske Bioanalytikere i går, fortalte Magnus Heunicke, at han opfatter situationen ude på laboratorier som uholdbar, og at der skal ansættes flere bioanalytikere på laboratorierne - både nu og på længere sigt. Det er fagforeningen Danske Bioanalytikere nu, i samarbejde med Sundhedsministeriet, i gang med at finde ud af, hvordan konkret skal udmøntes.​
LinkedIn Email Twitter