Nytænkning: Cykelbud med friske blodprøver i København

Region Hovedstaden har indkøbt fire elcykler til afhentning af blodprøver hos praktiserende læger i Københavns indre by.

Nyhed
Skrevet af
Helle Broberg Nielsen, journalist
web_IMG_2277

I sne og slud skal posten ud. Og blodprøverne hentes hos lægen. Foto: Niels Kim Rahbek / Region Hovedstaden

Der er for mange biler og for få parkeringspladser i det indre København. Denne kendsgerning har fået enheden Logistik og Forsyning i Region Hovedstaden til at omlægge sin servicering af de praktiserende læger.

Siden første januar har særlige cykelbude kørt rundt og opsamlet blodprøver hos områdets lægepraksisser, især i Københavns indre by, hvor gaderne er smalle og stærkt trafikerede.

Der er indkøbt fire elcykler, der kører ro ruter – henholdsvis til Frederiksberg Hospital og Bispebjerg Hospital. Cyklerne er udstyret med specialkonstruerede kølekasser på ladet.

Hurtigere og bedre for klimaet

”Det er blevet sværere og sværere at køre inde i Indre By, så denne her løsning gør afhentningen hurtigere. Men vi forsøger samtidig at leve op til regionens visioner om at være mere grøn og CO2-bevidst. Så de to ting spiller jo fint sammen,” forklarer Pia Nordblom, der er bioanalytiker og sektorchef i Logistik og Forsyning.

web_IMG_2268
Bjarke Kragh er en af cykelbuddene, der fragter blodprøver fra lægepraksis i København. Foto: Niels Kim Rahbek / Region Hovedstaden. 

Det er dog stadig biler, der benyttes, når bioanalytikere tager ud og tager blodprøver i folks egen bolig. Men måske kommer også blodprøvetagerne op i sadlen på et tidspunkt.

”Nogle bioanalytikere ville formentlig synes, at det kunne være skægt. Man skal dog lige tage i betragtning, at de skal køre ud i al slags vejr. Men vi er hele tiden åbne over for nye måder at gøre tingene på,” siger Pia Nordblom.

Særligt benyttede sider på dbio.dk