27-03-2020

Charlie savner den personlige kontakt med vejleder og medstuderende

Charlie Hess er i gang med sjette semester på bioanalytikeruddannelsen på Absalon og har et studiejob i blodbanken på Slagelse Sygehus. Lige for tiden er han bundet til hjemmet i Næstved på grund af coronavirus covid-19.

​​​​​​​​​Af Jytte Kristensen, fagbladsredaktør

web_charlie hess.jpg
Charlie Hess sidder i hjemmet i Næstved og skriver på sin minibachelor. Den handler om renografier og relaterer sig til hans kliniske uddannelse i Klinisk Fysiologisk og Nuklearmedicinsk afdeling på Næstved Sygehus. Charlie Hess er i gang med sjette semester på bioanalytikeruddannelsen på Absalon.

Hvis det ikke lige var, fordi han og hans medstuderende lige nu er sendt hjem i 14 dage på grund af coronaepidemien, ville han og hans gruppe være mødt op i afdelingen.

​Resultater er heldigvis i hus

”Vi havde fået en god rutine med at møde ind i afdelingen klokken 8.00. Starte med en kop kaffe, og så arbejde på opgaven på stedet. På den måde havde vi også vores kliniske vejleder tæt på, så vi kunne spørge hende til råds, hvis vi var i tvivl om noget”, forklarer Charlie Hess.

De er kun to i hans studiegruppe, og de holder sig løbende i kontakt på Facebook messenger og telefon, og de var så heldige, at de, inden de blev sendt hjem, havde nået at få indsamlet alle deres resultater til opgaven.

Underviserne giver god hjælp ​

Charlie Hess understreger, at både deres kliniske underviser og underviserne på skolen gør, hvad de kan for at hjælpe og vejlede.

”Vi skriver i google docs, hvor underviserne kan kommentere på det, vi skriver. I vores opgave er der rigtig meget statistik, og der har vi fået rigtig god hjælp fra underviserne. Vi har desuden haft videosamtaler med underviserne fra skolen. Så vi ikke sidder helt alene med det,” siger han. 

De studerendes feed-back grupper, hvor de læser og kommenterer på hinandens opgaver foregår nu også online. De sender desuden PowerPoints til hinanden via deres undervisningsplatform Its Learning.

Er udfordret af hjemme-studier​

”Det føles mærkeligt ikke at sidde og skrive sammen. Jeg har tidligere været fjernstuderende, men brød mig ikke om det og begyndte i stedet at møde op til timerne. Men jeg er heldigere stillet end andre studerende, der har små børn, som skal passes samtidig. Jeg har ikke børn, så jeg kan koncentrere mig fuldt om opgaven”, forklarer han.

Indtil videre regner han med, at eksamen vil blive afholdt. 

”Det har vi indtil nu fået at vide, men alt kan jo ændre sig”.

Er glad for at kunne hjælpe i studiejob

En forkølelse har kostet Charlie en sygemelding på hans studiejob i blodbanken på Slagelse Sygehus de seneste 14 dage. Men nu er han klar igen og har, mens næsen løb, været i kontakt med den ledende bioanalytiker i blodbanken. 

”Jeg vil rigtig gerne være med til at hjælpe, og jeg glæder mig til at mødes med alle kollegerne i blodbanken,” siger han.
LinkedIn Email Twitter