15-06-2017

Sodavandsis og eventyr - dag 1 til Folkemøde på Bornholm 2017

Dag 1 på Folkemødet har budt på både debat og busbesøg af selveste Bent Hansen. Læs regionformand Mette Thomsens personlige beretning fra en dag på Bornholm.

Af Mette Thomsen, regionsformand, Danske Bioanalytikere Midtjylland

BentHansen.jpg

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen, kunne ikke modstå fristelsen, og kom forbi Det Mobile Laboratorium, der er på Folkemøde - bemandet med bioanalytikere. Måske den gratis is fra Danske Bioanalytikere også trak lidt?

 

  • Kan diagnosebussen overhale hjemis-bilen?
  • Kan jeg fange en politiker?
  • Kan jeg lære journalister om utilsigtede hændelser?

    JA og JA og JA!
 
Hvem kan fortælle eventyret om det mobile laboratorium? Det kan de to bioanalytikere, Marianne Gaarde og Dorthe Olsen fra den faste team, der kører ud med bussen i Køge og Solrød kommuner.
 
De kender den forskel, det gør for patienter at få taget prøverne hjemme i akutte situationer og få hurtige og kvalitetssikrede svar.
 
Jeg fanger Bent Hansen, formand for Danske Regioner, Carsten Kissmeyer, borgmester i Ikast-Brande samt Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, og sikrer mig, at de hører om "Fru Thomsen", der har fået besøg i sit hjem af en sygeplejerske og en bioanalytiker fra team Køge.
 
Min historie til d'herrer handler ikke kun om bussen, men også om alle de mobile bioanalytikere i regionerne. De er "borgernære", og min historie handler om de kvalitetskrav, kommunerne skal opfylde.
 
En spritnyt retningslinje fra Sundhedsstyrelsen kræver, at kommunerne får kvalitetssikringsordninger i lighed med dem, de praktiserende læger er omfattet af. Det er jo klar bioanalytikertale 👍fra Søren Brostrøm.
 

Hvem vil høre et eventyr?

Nu vil det være herligt, hvis eventyret om bussen og fortællinger om de mobile bioanalytikere var hot forsidestof i aviserne. Det vil være med til at skabe tryghed og begejstring hos borgerne. Den vinkel forsøgte jeg at spørge ind til i en debat om sundhedsjournalistik.

Hvad skal der til for at blive hørt? Også når det er et godt eventyr om borgernære bioanalytikere.
 
Jeg tilbød panelet af journalister at lære noget om indberetning af utilsigtede hændelser. Det vil give mening, når de har skrevet negative historier om f.eks. vaccinationsprogrammer - uden at have dokumentation.
 
Glæder mig til de næste dage på folkemødet. Jeg vil gerne fortælle flere gode historier om borgernære bioanalytikere.
 
Politikere, embedsmænd og borgere får en invitation til et besøg i bussen. Eller tilbud om måling af blodsukker på dbio's stand i Sundhedsteltet.

Måske giver jeg også en is.
LinkedIn Email Twitter