11-01-2019

Endelig! Bioanalytikerne lander ny overenskomst på Færøerne

Efter lange forhandlinger er Danske Bioanalytikere og Finansministeriet på Færøerne blevet enige om en ny overenskomst. Den nye aftale giver blandt lønstigninger med tilbagevirkende kraft og forbedrede muligheder for barsel.

Af Niels C. Jensen, journalist

 

Færøerne_OK_2019.png

 

Formand for bioanalytikerne på Færøerne, Elin Rasmussen og finansminister på Færøerne, Kristina Háfoss, har underskrevet en ny overenskomst. Foto: Fíggjarmálaráðið


Finansministeriet og Danske Bioanalytikere på Færøerne er blevet enige om en tre-årig overenskomst. Aftalen gælder perioden 1. oktober 2017 til 1. oktober 2020. Derfor indeholder aftalen blandt andet også lønstigninger med tilbagevirkende kraft. Det skriver Kringvarp Føroya, den færøske pendant til DR.


”Vi er glade for, at det er overstået, og vi er glade for resultatet. Alle er selvfølgelig ikke lige glade, da vi ikke stiger ens, men sådan er det. Overordnet er vi meget tilfredse,” siger Elin Rasmussen, der formand for Danske Bioanalytikerne på Færøerne.


Aftalen sikrer en lønstigning på 0,9 procent pr. 1. oktober 2017, yderligere 0,5 procent pr. 1. oktober 2018, og endelig 0,3 procent per 1. oktober i år.

 

Sluttrin hæves væsentligt

Formanden for Danske Bioanalytikere på Færøerne, Elin Rasmussen, fremhæver desuden, at løntrinnet for bioanalytikere, der har været ansat i 8 år (sluttrinnet) er blevet hævet væsentligt til 33.303 kr. pr. 1. oktober 2019 fra 30.418 kr. pr. oktober 2017.


Udover lønstigninger indeholder aftalen også bedre muligheder for barsel, som betyder, at kvinder har ret til 24 ugers betalt barselsorlov.


Det er desuden blevet præciseret, at bioanalytikerne fremover skal være medlem af pensionskassen Liv.

LinkedIn Email Twitter