Bert Asbild: Vi forhandler videre

I nat indgik flere LO-forbund en aftale på det regionale område. FTF, som dbio er en del af, og Akademikerne forhandler videre for at nå det sidste stykke i mål.

Nyhed
Forligsen 25 april dbio er der endnu
Håkon Schulze, FTR Herlev/Gentofte, Martina Jürs og Katja Wienmann Bramm, næstformænd i dbio, var på plads i regnvejr onsdag morgen ved Forligsinstitutionen, hvor forhandlingerne fortsætter for kommuner og staten. Foto: Martina Jürs.

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

FTF og Akademikerne stod i nat sammen om ikke at underskrive en aftale, før en betalt spisepause bliver skrevet ind som en rettighed i overenskomsterne, og lærernes arbejdstid er på plads. Vi nåede langt i forhandlingerne, men arbejdsgiverne vil ikke skrive ”ret til en spisepause” ind i overenskomsten for de regionale og statsansatte. Det er også principielt for Danske Bioanalytikere. Både for de ansatte i staten, men også i regionerne.

FOA, 3F, HK Kommunal, Socialpædagogerne og Dansk Socialrådgiverforening valgte i nat at sige ja til en ny overenskomstaftale for godt 40.000 ansatte i regionerne. Forbundene under FTF, herunder Danske Bioanalytikere, og Akademikerne forhandler videre.

”Vi står her endnu foran Forligsinstitutionen, og vi forhandler videre indenfor. Vi kom til forhandlingerne med tre fælles krav, og vi står fast på de tre fælles krav. Vores sammenhold har fået arbejdsgiver til at bevæge sig i retning af en acceptabel økonomisk ramme. Nu skal vi det sidste stykke i mål”, siger formand Bert Asbild.

Forligsmanden har udskudt konflikten to gange og kan ikke udskyde den igen. Derfor skal der findes en løsning senest 1. maj. Sker det ikke, lurer en storkonflikt.

Forhandlerne for kommunerne er indkaldt i Forligsinstitutionen onsdag kl. 10, og statens forhandlere onsdag kl. 13. Det vides endnu ikke, hvornår forhandlerne for de øvrige organisationer i regionerne indkaldes. 

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk