19-05-2019

"Prioritering i sundhedsvæsnet skal ske på et fagligt grundlag, ikke politisk"

Lige om lidt skal vi stemme til Folketingsvalget. Men hvad mener kandidaterne egentlig om det, der betyderne noget for bioanalytikere og laboranter? dbio.dk har stillet alle 13 partier fire spørgsmål. Her får du svarene fra partiet Alternativet.

​​​​​​​Af Niels C. Jensen, journalist

alternativtaa_logo.pngCarolina Magdalene Maier​, folketingsmedlem for Alternativet, svarer på de fire spørgsmål fra Danske Bioanalytikere.​​


Prioritering i et presset sundhedsvæsen. Skal beslutningen om, hvem der skal behandles, ske på et politisk eller fagligt grundlag?

 
"Den skal ske på et fagligt grundlag, der skal slet ikke blandet politik ind i den vigtige beslutning."
 

Uddannelse hele livet. Hvordan vil I sikre, at det fremover bliver nemmere for professionsbachelorer som f.eks. bioanalytikere at tage en kandidatuddannelse?

 
"Vi ønsker et system, hvor vi i løbet af arbejdslivet ’sparer op’, så vi kan tage perioder ud, hvor vi kan efteruddanne os. Dette kan både bruges til at opkvalificere sin uddannelser eller helt at skifte spor, hvis man f.eks. er blevet arbejdsløs eller bare ønsker at skifte karriere."
 

Diagnostisk kvalitet. Hvilke faggrupper og kompetencer, mener du, er vigtige for at stille korrekte diagnoser som forudsætning for den rigtige behandling?

 
"Læger, sygeplejersker, bioanalytikere."
 

Psykisk arbejdsmiljø. Hvordan vil du sikre, at ansatte, heriblandt bioanalytikere, i sundhedsvæsnet har plads og tid til at yde høj faglig kvalitet?

 
"Dels ved at tilføre sundhedsvæsenet flere ressourcer, så der ikke skal løbes så hurtigt rundt, at det slider folk ned. Dels ved at sikre, at der uddannes nok personale – også nok til at det skal være muligt at arbejde på deltid, hvis det er det, man ønsker."
 

 Kandidaten

 

carolina_web.png

Carol​ina Magdalene Maier

Uddannelse og erhverv
  • Cand.scient.soc., Københavns Universitet, fra 1996 til 2003.
  • Exam.art. (spansk), Odense Universitet, fra 1993 til 1996.
  • Centerleder, Videnscenter for Patientstøtte, Region Hovedstaden, fra 2011 til 2015.
  • Leder af Nordisk Arbejdsmiljø, Tryg, fra 2009 til 2011.
  • Ph.D-studerende, Sociologi, Københavns Universitet, fra 2006 til 2009.
  • Forskningsrådgiver, udstationeret i Guatemala, Mellemfolkeligt Samvirke, fra 2005 til 2006.
  • Forskningsassistent, KORA, fra 2004 til 2005.

Publikationer
  • Har skrevet »Patientstøtte – før, under og efter sygdom«, 2013,
  • »Mobning og negativ adfærd på arbejdspladsen«, 2009, og en række lægevidenskabelige og sociologiske tidsskriftsartikler.​

Kilde: alternativet.dk
LinkedIn Email Twitter