27-03-2020

”Alle tager gerne en vagt ekstra. Det er fantastisk at føle, at man kan hjælpe”

Ala Nassereddin var blandt de bioanalytikere, der havde 12 timers vagter med test og opsætning af analyser for covid-19 i Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Rigshospitalet. Bioanalytikerne dækker covid-19 diagnostik fra 8-24.

​​​​​​​​Af Jytte Kristensen, fagbladsredaktør

ala1.jpeg
”Som bioanalytikere er vi lige midt i centrum af kampen mod covid-19. Det er fantastisk at være med til og at føle, at man kan hjælpe. Alle siger ” ja, jeg kan. Og jeg kan”, når vi bliver spurgt om at blive længere ”. 

Faktisk er der lige ved at være kamp om vagterne.

”Der er også nogle kolleger, der siger ”skal jeg ikke tage den vagt for dig”, så selvom vi har så travlt, som vi har, vil alle gerne være med til det hele”, siger Ala Nassereddin.

Kampen mod covid-19 har også skabt en ny og helt særlig dynamik mellem kollegerne i afdelingen, oplever hun.

”Nogle gange er det næsten, som om vi er tankelæsere. Hvis jeg sidder og mangler fx en pipettespids, så kommer en anden med den til mig, uden jeg har spurgt efter den. På den måde skaber vi flow, så vi ikke behøver stoppe op.”

Hun har også bemærket, hvor gode kollegerne er til at hjælpe hinanden, så den enkelte får ro til at fokusere på den vigtige opgave, de lige netop er i gang med.

”Jeg tror, at nogle af de mennesker i samfundet, der bliver sendt hjem i øjeblikket kan føle sig magtesløse. De vil gerne hjælpe, men kan ikke gøre noget konkret. Det kan vi her, og vi prøver at hjælpe alt det, vi kan”, siger Ala Nassereddin. 

På hjemmefronten er der også fuld opbakning. Også selvom familien nogle dage må undvære hende ved aftensbordet.

Bioanalytikerkollegaerne Jeanette Jakobsen og Ala Nassereddin er midt i kampen mod covid-19 i Klinisk mikrobiologisk afdeling på Rigshospitalet. Privatfoto

​​
LinkedIn Email Twitter