Alle forhandlerne hos Forligsmanden påskelørdag

Kommunernes forhandlere var påskelørdag indkaldt af Forligsmanden, men mange flere var mødt op foran Forligsinstitutionen for at vise, at fagbevægelsen står sammen. Formand Bert Asbild håber, at arbejdsgiverne også har viljen til at finde en løsning

Nyhed
dbioforligsenpaaskelordag
Der var god stemning og mange mennesker forsamlet foran Forligsinstitutionen i dag den 31. marts 2018 for at vise opbakning til forhandlerne på det kommunale område. Foto: dbio

   ​​Af Tina Groth-Andersen, konsulent

Kommunernes forhandlere er indkaldt til forhandlinger i Forligsinstitutionen påskelørdag den 31. marts 2018.

Alle forhandlere på de offentlige arbejdstageres side er dog mødt op for at vise, at de ikke bare kan fastlægge en arbejdstidsaftale ved lov, og at de ikke bare kan fjerne en rettighed, som fagbevægelsen mener spisepausen er.

Forligsmanden udskød i onsdags storkonflikten med 14 dage for, at parterne kan nå hinanden. 

Formand Bert Asbild er mødt op den 31. marts 2018 sammen med den regionale forhandlingsdelegation for at vise at hele fagbevægelsen står sammen.

Tid til at nå hinanden

Strejke og lockout kan efter udskydelsen tidligt træde i kraft på femtedagen efter udløbet af de to uger fra strejken var varslet 4. april og lockout 10. april. Det vil sige 14 dage fra den 4./10. april plus fem dage - strejke den 22. april og lockout den 28. april. Strejken vil træde i kraft søndag nat (midnat) den 22. april med start den 23. april. Og lockout lørdag den 28. april (midnat) med start den 29. april.

Hvis Forligsmanden opgiver, så kan strejken gå i gang efter fem dage. 

Formand Bert Asbild er stadig optimist:

”Vi knokler på livet løs for at finde en fornuftig løsning. Jeg håber stadig på en aftale. Det satser jeg også på, at arbejdsgiverne gør. Men skulle det ikke lykkes, så er jeg klar. Det håber jeg også, I er”, siger han.

En løsning for alle

Fagbevægelsen er for første gang gået sammen om en fælles kampagne – en løsning for alle.  Den fælles hjemmeside er nu i luften, og de første annoncer og outdoor-reklamer går på i påsken. 

Du kan læse mere om kampagnen, se nyheder og støtte de offentligt ansatte på www.enløsningforalle.dk.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk