13-11-2017

Pernille om 100 års livet: Et langt arbejdsliv kræver mere fleksibilitet

Vi kommer til at skulle arbejde længere, skifte spor og vænne os til konstante omstillinger. Fagbladet har spurgt tre bioanalytikere om deres tanker og holdninger om arbejdslivet i ”100 års livet”. Pernille Brandt efterlyser fleksibilitet.

Af Jytte Kristensen, redaktør

pernille_brandt.jpg

 

Pernille Brandt er 37 år og uddannet bioanalytiker i 2009. Hun har arbejdet på flere forskellige sygehusafdelinger og er i dag ansat i Lægehuset i Skørping.


”Jeg kan  godt se, at vi er nødt til at arbejde længere, når vores levealder stiger, men helt til 72 år! Det er jeg  ikke glad for.  Mine svigerforældre er gået på pension, og jeg oplever, hvor meget glæde både vi og de har af, at de kan være der for  børnene. Jeg vil gerne kunne give samme glæde tilbage til mine børn, når den tid  kommer,” siger Pernille Brandt.


Et længere arbejdsliv end i dag ser hun dog ikke som urealistisk. Hvis den nødvendige fleksibilitet er til stede.


”Jeg har set kolleger, der fx går på halv  tid,  når de bliver 60 + Det har været rigtigt godt. Jeg kunne i det hele taget godt tænke mig,  at arbejdsmarkedet var mere fleksibelt. Så  man som medarbejder kan gå op og ned i tid  alt  efter ens aktuelle livssituation”, siger hun.

 

Fra datamatiker til bioanalytiker

I sit nuværende job  er hun gået fra 37 til 30 timer og nyder den ekstra fritid, det giver. Faktisk skiftede Pernille Brandt til bioanalytiker fra et job som uddannet datamatiker. Netop på grund af arbejdstiden.

 

”Jeg skiftede fag, fordi jeg  ikke ville arbejde så meget. Jeg vil kunne gå hjem, når jeg  har fri og ikke have arbejde med hjem. Desuden brændte jeg  heller ikke så meget for  det”, siger hun.

 

Det gør hun til gengæld for jobbet i lægehuset.

 

”Jeg har virkelig fået boostet min arbejdsglæde. Kontakten med patienterne og muligheden for  at have indflydelse på mit eget arbejde giver energi”, fortæller Pernille Brandt. 

 

Og så har der også været rigtig god brug for hendes kompetencer i lægepraksis. Især inden for kvalitetssikring. 
 

 100 års livet

 

100aarUdklip.PNG

  • Vi kommer til at skulle arbejde længere, være i stand til at skifte spor og i øvrigt vænne os til konstante omstillinger.
  • Det er tre af de centrale konklusioner i bogen ”The 100 year life – Living and Working in an Age of Longevity”
  • Bogen er skrevet af to britiske økonomer Lynda Gratton og Andrew Scott.
LinkedIn Email Twitter