100 års livet: Christine vil arbejde til hun er 72 – eller derover

Christine Janssens er uddannet i 1996 og er 47 år gammel. Hun  har skiftet job en del gange, men er nu  i sit ønskejob som bioanalytiker i en forskningsstilling, hvor hun arbejder med tumorvæv. Hendes arbejdsplads er BRIC, Københavns Universitet.

Nyhed
janssens

Af Jytte Kristensen, fagbladsredaktør

Med min baggrund som histolaborant er det simpelthen drømmejobbet. Med histologiske og molekylærbiologiske opgaver og en del  cellekulturarbejde. Og så hos Janine Erler, som er en fantastisk dygtig, inspirerende og motiverende chef,” forklarer Christine Janssens.

Hendes mor arbejdede, til hun var 72. Det samme vil Christine og måske endda længere endnu.

”Jeg elsker at være med til at gøre en forskel for patienterne. At se mit  arbejde udvikle sig,  at få nye erfaringer og viden hver dag. Det er det drive, som jeg  elsker, og som holder mig i gang. Det samme kunne jeg  opleve hos min  mor,” konstaterer Christine Janssens.

Tid til det hele

Hun  har mand, to børn, dyr og et hus, men ”der er tid til det hele”. Også til lige  at smutte forbi laboratoriet i weekenden eller i ferien, hvis familien ikke er bortrejst. Og  det er o.k. for dem. Seniordage eller særlige ordninger, når hun bliver ældre, står ikke på ønskelisten. Hun  har heller aldrig overvejet at skifte fag.

”Jeg kunne ikke forestille mig at gå glip  af en dag i laboratoriet. Hvem skal  så passe mine organoider?” lyder det fra Christine Janssens.

Organoider indgår i det forskningsprojekt, som Christine Janssens arbejder på.  Slutmålet er at kunne teste på en patients celler, om en kemobehandling vil have effekt, så lægen kan vælge rette behandling fra start.

100aarUdklip
  • Vi kommer til at skulle arbejde længere, være i stand til at skifte spor og i øvrigt vænne os til konstante omstillinger.
  • Det er tre af de centrale konklusioner i bogen ”The 100 year life – Living and Working in an Age of Longevity”
  • Bogen er skrevet af to britiske økonomer Lynda Gratton og Andrew Scott.
Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk